Поліцейські офіцери Старосалтівської громади Дмитро Новицький та Денис Керпек взяли під опіку 28 породистих скакунів, які фактично залишися без господаря. 

Правоохоронці відновили роботу у громаді з серпня 2023 року. Вони дізналися про покинутих тварин кінного клубу. Наляканих та поранених коней вдалося повернути до нормального життя.

Місцевий кінний комплекс потрапляв під обстріл понад 30 разів. Одна стайня повністю знищена, інша - пошкоджена. Загинуло маленьке лоша, уламком поранило кобилу. Поранена під час обстрілу тварина досі повністю не одужала через уламок, який залишився у її тілі. Поліцейські офіцери вже знайшли ветеринара, який погодився оглянути тварину.

З усього клубу з тваринами залишився лише конюх Олексій. Він прибирає у тварин, вигулює їх, годує. Олексій працює тут вже 12 років. Конюх розказав, що найважче взимку. Раніше стайні опалювалися, а тепер немає дров. Через влучання приміщення частково зруйноване, багато щілин.

Конюх з поліцейськими своїми силами підлатали дах, закрили вікна плівкою. Але все одно холодно. Вода замерзає, доводиться розморожувати, щоб напоїти коней. Літом легше. Коні самі пасуться. Дуже потрібна їжа для коней. Буває таке, що вони два дні їдять, а потім два дні стоять голодні, бо ніде узяти їжу. Зараз їжу для коней допомагають роздобути поліцейські офіцери.

Поліцейські кажуть, що юридично наразі вирішити питання з конями не можна, бо у них є власник. Він забрав всі документи на тварин, але на зв'язок не виходить. Люди пропонували забрати коней по одному або по два, але віддати їх комусь неможливо. Тому Дмитро та Денис вирішили, що єдиний вихід – це доглядати за ними. Деяке харчування та побутові речі для кінного клубу правоохоронці дістають самі, але у більшості випадків звертаються до волонтерів та фермерів та роблять усе, щоб ці тварини не загинули.