Мешканець Харківської області розміщував на білбордах кремлівську агітацію. Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, затримано 24-річного колаборанта, який співпрацював з окупантами.

За даними слідства, підозрюваний обійняв посаду "керівника господарського відділу" окупаційної адміністрації селища Шевченкове. Як повідомили правоохоронці, колаборант перейшов на бік окупантів з ідейних міркувань. Зловмисник займався поширенням кремлівської пропаганди: допомагав окупантам розміщувати білборди з російською політичною агітацією.

Чоловіку висунули підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

На звільнених територіях Харківської області встановлюються білборди патріотичного змісту. Протягом вересня з'явилися нові білборди із текстом: “Рідні, ви вільні”. Таким чином, Міністерство культури та інформаційної політики вирішило підтримати українців. Понад 50 таких білбордів встановлено в Ізюмському, Куп'янському, Чугуївському районах.