З раннього ранку 10 лютого з усіх районів міста харків’яни несли допомогу для постраждалих від обстрілу "Шахедами" 9 лютого. Тоді після витоку палива з нафтобази дотла згоріло 15 будинків та загинуло 7 людей.

Для збору речей довелося залучити не одну, а три школи, пише "Суспільне".

За словами голови Немишлянського району Тетяни Мироненко, приходила молодь, діти, люди похилого віку, жінки, чоловіки. Речі везли мішками, пакунками та коробками: одяг, взуття, гігієну, посуд, будівельні матеріали. В одній зі шкіл наразі кілька приміщень повністю зайняті гуманітарною допомогою від людей.

"Ми не встигали приймати допомогу й дякувати людям", - розказала Мироненко.

Крім того, люди переказували гроші на картки постраждалих, через велику кількість переказів банк почав блокувати картки. Це питання наразі вирішене.

Мироненко підкреслила, що допомоги, яку надали, достатньо, але люди продовжують телефонувати й пропонувати ще. Мер Харкова Ігор Терехов сказав, що в місті створять Фонд підтримки постраждалих від обстрілів. Він працюватиме для людей, які цього потребують. 

Голова району розповіла, що ніхто з людей, що лишилися без житла, не заселився до гуртожитків: усі живуть в друзів, сусідів та родичів. Але в гуртожитках є місця, їх тримають для постраждалих. 

Ми розуміємо, що люди зараз трішки приходитимуть до тями й будуть розуміти, що це не на день і не на два, це займе певний час, тому ми готуємо їм кімнати, розуміємо, що все одно ці кімнати будуть потрібні - сказала Тетяна Мироненко.

11 лютого у Харкові було проголошено Днем жалоби за загиблими.