Росіяни наступають по всьому Східному фронту. Про це заявив командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський. За його словами, оперативна ситуація на Сході залишається складною.

Східний фронт – це Куп’янський, Лиманський, Сватівський, Бахмутський, Авдіївський та Мар’їнський напрямки ведення бойових дій.

На Куп’янсько-Лиманському напрямку ситуація залишається однією з найнебезпечніших на всьому україно-російському фронті. Протягом останніх місяців росіяни атакують українські позиції в районах сіл Синьківка, Іванівка, Петропавлівка Харківської області. Бої відбуваються за 8-10 кілометрів від Куп'янська. Наразі росіяни перекидають на Куп'янський напрямок свої штурмові загони, щоб активізувати штурмові дії, і роблять ставку скоріше на людський чинник, аніж на техніку.

Начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо повідомив, що ворог не відмовляється від своїх планів щодо повторної окупації Куп’янська. Росіяни намагаються вийти на рубежі села Синьківка, щоб створити плацдарм для наступу на місто. Куп'янськ був окупований на початку війни – 27 лютого 2022 року. Звільнили місто ЗСУ 10 вересня 2022 року.

За даними Генштабу, за минулу добу на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 4 атаки ворога в районах Синьківки та Петропавлівки Харківської області.

На Куп’янському фронті триває будівництво фортифікаційних споруд. Їх зведення - вже на завершальному етапі, рівень готовності - 95%.