Військовослужбовці 92-ї - харківської - бригади взяли в полон російського солдата за допомогою дрона. Це сталося на Бахмутському напрямку.

Росіянин, зрозумівши, що за ним "полює" ударний дрон, кинув зброю і жестами попросив пощадити його. Йому скинули записку: "Здавайся. Іди за дроном". Окупант деякий час вагався, але зрештою вийшов траншеями до наших захисників.

Як розповів "Суспільному" командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92 окремої механізованої бригади Юрій Федоренко, окупант відбився від групи і, коли зрозумів, що на нього чекає вірна смерть, попросив помилування. Записку йому скинули дроном у пакеті з-під сухого пайка. За словами Федоренка, коли росіянин ішов до позицій наших захисників, по ньому відкривали вогонь товариші по службі, тобто якби він повернувся до "своїх", то його було б розстріляно.

Наші бійці з'ясували, що полонений служить у регулярній армії Росії, а їхнє керівництво на місцях призначено з ПВК "Вагнер".

"Можна сказати, що основний ударно-штурмовий потенціал "Вагнера" закінчується, вони починають кидати в бій "регулярників", - сказав Юрій Федоренко.

Він закликав окупантів здаватися в український полон, бо в такому разі після обміну вони зможуть повернутися до своїх родин.

"Дехто перебуває в ситуації, коли в полон вони не здаються, а відступити не можуть, тому що там перебувають представники "Вагнера" або "кадировці", які розстрілюють їх", - додав боєць.