Харків'янин у стані алкогольного сп'яніння знімав, як вбивав товариша по чарці. Як повідомили в Харківській обласній прокуратурі, чоловік бив жертву ножем в шию і по обличчю.

За даними слідства, 12 січня 2023 року в квартирі будинку по проспекту Ювілейному в Харкові двоє чоловіків разом випивали, після чого побилися. 39-річний харків'янин схопив ніж і кілька разів вдарив ним товариша по чарці, фіксуючи те, що відбувається, на телефон. Від отриманих поранень 45-річний потерпілий помер у лікарні.

З місця події чоловік спробував втекти через вікно, зв'язавши кілька простирадл, проте впав. Його помітила сусідка потерпілого, яка і викликала поліцію. З'ясувалося, що чоловік вже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки, грабежі та побиття.

Зараз харків'янин перебуває під вартою. За умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю (п.4 ч. 2 ст. 115 КК України), йому загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне тюремне ув'язнення.

У порівнянні з довоєнним періодом загальна кількість злочинів в Україні знизилася на 10%. Такі дані навів в ефірі єдиного телемарафону міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. При цьому глава МВС запевнив, що в цілому криміногенна ситуація в державі контролюється.