Сьогодні був звільнений суддя Київського районного суду Харкова Костянтин Садовський. Раніше він подавав заяву про відставку, 11 квітня Вища рада правосуддя його прохання задовольнила.

Костянтин Садовський був суддею у низці резонансних процесів - зокрема, у справі про смертельну ДТП на проспекті Гагаріна, коли через зіткнення машин загинула жінка, яка стояла на острівці безпеки. Тоді Костянтин Садовський відпустив підсудних під домашній арешт, зазначивши, що "вина кожного з водіїв експертним шляхом ще не визначена", що було оскаржено прокуратурою.

У 2020 році Садовський відпустив під домашній арешт людей, підозрюваних у масових заворушеннях у ТЦ "Барабашово".

Раніше Костянтин Садовський був головуючим суддею ще в одній справі про смертельну ДТП: у Харкові взимку 2018 року 18-річний хлопець на смерть збив 17-річного пішохода.

Крім того, в 2014 році Костянтин Садовський вів судовий процес щодо колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України", а потім закрив кримінальну справу. Також постановою Садовського був знятий арешт з усього майна екс-прем'єра.