У Харкові прикордонник Євген Кетріш запускає проєкт "Ветеранська качалка" - це буде спортивна зала для бійців-ветеранів. Про це повідомляє "Суспільне".

Євген отримав важке поранення в перший день повномасштабного вторгнення - у бою з російськими військовими на кордоні. Він втратив ногу, став на протез і тепер хоче допомагати іншим із реабілітацією.

Зараз Євген веде блог в Instagram, де розповідає про свій шлях реабілітації. За його словами, коли в соцмережах написав про бажання створити проєкт, то отримав позитивні відгуки. Допомогти фінансово йому запропонували харківські волонтери та меценати.

"Я вважаю, що особливо в Харкові це буде дуже актуально. Хлопці приїжджають сюди із заходу України, з-за кордону. Почнемо з невеликої групи військових, а далі будемо дивитися і розвиватися. Треба, щоб хлопці приходили, займалися і не переживали, що вони лежать удома", - розповів Євген.

Заняття для ветеранів планують проводити в залі харківського комплексу "Акварена", проєкт буде волонтерським. Зараз шукають тренерів, готових працювати в залі з ветеранами. Запустити "Ветеранську качалку" планують у 2024 році.

Фото: Лариса Говіна/Суспільне Харків