У Харкові на маршрути вийшов новий транспорт – автобуси та трамваї. Про це повідомили у мерії.

Трамваї та автобуси Харкову передала Чехія. Два 18-метрові автобуси вийшли на маршрут №263, що зв'язує вул. Клочківську та 602-й мікрорайон. Як повідомив міський голова Ігор Терехов, цей маршрут є дуже популярним серед харків'ян, оскільки з'єднує фактично всі частини міста.

"Ми отримали від наших міст-партнерів два великі автобуси фірми "SOLARIS". Вони дуже зручні, комфортні, з м'яким ходом, там розміщується 150 осіб, що дозволяє пустити їх на великі магістральні маршрути. Крім того, ми маємо ще менші автобуси. Ми сертифікували ці автобуси, бо таких в Україні ніколи не було, і тепер вони виходять на маршрути", – сказав Терехов.

Загалом чеські партнери передали Харкову сім автобусів. А чеський трамвай уже курсує маршрутом №20. За словами Терехова, на дороги Харкова подарований транспорт виходитиме поступово, щотижня випускатимуть на маршрути нові трамваї. Загалом у місті курсуватиме близько 20 трамваїв із Чехії.

photo-2022-11-10-14-49-18 photo-2022-11-10-14-53-05 photo-2022-11-10-14-53-06

"Говорити про повне покриття потреб, звичайно, рано. Але у нас є ще свої трамваї - постраждалі від обстрілів, які ми ремонтуємо, і вцілілі. Ми вибудували логістику громадського транспорту таким чином, щоб практично з будь-якої точки Харкова була можливість дістатися будь-якої іншої точки міста. Звичайно, нам ще потрібні трамваї, потрібна нова техніка, і ми над цим сьогодні працюємо", – наголосив мер.

Внаслідок російських обстрілів у Харкові пошкодження отримали 140 трамваїв, 36 з яких відновленню не підлягають. А харківським водіям громадського транспорту волонтери передали триста комплектів захисту – бронежилети та каски. Усі вони українського виробництва. Гроші на них виділили іноземні партнери.

Нові автобуси для Харкова тим більш актуальні, адже вже кілька разів через пошкодження обстрілами енергетичної інфраструктури у місті зупинялося метро та наземний електротранспорт, і тоді на маршрути випускали більше автобусів.