Під Харковом скоєно вбивство: подружжя грали з автоматом Калашнікова. Правоохоронці затримали підозрювану та з'ясували обставини події.

Трагедія сталася 8 листопада у селі Височинівка Чугуївського району. Спочатку ніщо не віщувало біди: люди просто зібралися за столом. Під час застілля 45-річний чоловік вирішив похвалитися перед товаришами по чарці автоматом АК-74. Він відправив патрон у патронник та передав зброю своїй 51-річній дружині. Після цього він запропонував жінці направити зброю у свій бік та натиснути на спусковий гачок. Прогримів постріл. Чоловік отримав кульове поранення та помер.

Що саме діялося в голові у померлого - він розраховував, що автомат поставлений на запобіжник, що куля просвистить в міліметрі над головою або ж він цілеспрямовано прагнув до відходу з життя, - невідомо і навряд чи будь-коли буде точно встановлено. А ось яким чином зброя опинилася в будинку громадян, які п'ють та не здатні контролювати власну поведінку, - поліцейські з'ясувати просто зобов'язані.

До слова, з 1 листопада правоохоронці Харківської області оголосили місячник добровільної здачі зброї. Якщо загиблий володів зброєю незаконно, він міг би скористатися вікном можливостей і таким чином зберегти своє життя, а для своєї дружини – свободу, якій за вбивство з необережності може загрожувати до 5 років позбавлення волі (якщо ж з'являться підстави кваліфікувати пригоду як умисне вбивство, то термін ув'язнення може значно збільшитися).

Зловживання алкогольними напоями вже неодноразово призводило до трагедій у Харкові та Харківській області. У серпні цього року у Харкові під час застілля жінка зарізала свого коханця. Того ж місяця у Лозовій нетверезий батько вбив сина, а труп скинув у каналізацію. Торік у грудні п'яний харків'янин зв'язав, побив качалкою і в результаті зарізав власну дружину.