Фахівці "Харківобленерго" відремонтували кабельну лінію, яка живить Національний інститут терапії імені Малої в Новобаварському районі Харкова.

Керівник електричних мереж Холодногірського району Сергій Помазан розповів, що лінія має особливе значення: живить корпус інституту, де розміщені операційні.

Складність полягала в тому, що пошкоджена ділянка знаходилася безпосередньо на території інституту. Там дуже вузьке місце для габаритної техніки, тому задіяли спецтехніку - маленький екскаватор.

Після ремонту забезпечено безперебійне електропостачання медичного закладу в разі аварійних ситуацій.

Національний інститут терапії імені Л. Т. Малої - це науково-дослідний і клініко-діагностичний центр, у якому займаються фундаментальними та прикладними науковими дослідженнями в терапії, розробкою методів оптимальної фармакотерапії основних захворювань серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, органів дихання, нирок, епідеміологією хронічних неінфекційних захворювань і оптимізацією їхньої багатофакторної профілактики.

Інститут засновано 1980 року. Він носить ім'я Любові Малої - видатного харківського терапевта, академіка Академії наук України.