У Хорошево Харківського району рятувальники під час гасіння пожежі виявили три трупи. Про це повідомили у ДСНС.

Вчора, 8 грудня, близько 21 години сталася пожежа у приватному будинку у с. Хорошево Харківського району. На момент прибуття рятувальників будинок горів на площі 100 кв.м. В домі виявлено тіла трьох людей, дані про які з'ясовуються. О 22:35 рятувальники локалізували вогонь та о 02:18 ліквідували його. Причина займання встановлюється. Відомо поки що, що воно почалося не через обстріл.

З настанням холодів кількість загиблих на пожежах "традиційно" зростає, причому так було і до війни, коли через обстріли не страждали комунікації. Нерідко причиною загибелі на пожежі є куріння в ліжку, як було нещодавно на Салтівці, коли у своєму ліжку буквально згорів чоловік похилого віку, а жінку дивом вдалося врятувати.

За 2021 рік в Україні в пожежах загинули понад 1500 осіб. Майже половина загорянь у будинках була через куріння в ліжку. За ним йдуть порушення правил пристрою та експлуатації електрообладнання, коротке замикання, необережне поводження з вогнем, неправильна експлуатація пічного опалення - а це особливо актуально, коли через відсутність світла та тепла люди перебираються в села і топлять печі дровами.