Декілька людей постраждали від ракетного удару РФ по передмістю Харкова вчора ввечері, 8 грудня. Про це повідомили у ХОВА.

Росіяни влучили в приватний будинок. Частину ракет збила наше ППО, але одна "прилетіла". На місці прильоту виникла пожежа. За даними екстреної медичної допомоги, троє людей госпіталізовано: дві жінки 41 і 64 років, їхній стан середній, чоловік 40 років перебуває у тяжкому стані. Одному постраждалому було надано допомогу на місці. На місце одразу виїхали рятувальники та медики. Приватні будинки на місці прильоту були сильно пошкоджені, рятувальники розбирали завали.

Як розповіли у ДСНС, ракети впали на території Безлюдівської громади. У селі Котляри одночасно виникли дві пожежі у приватних домоволодіннях, пошкоджено будинки. Рятувальники оперативно впоралися із пожежами. У Коротичі від ракетного удару отримали пошкодження ще 4 приватні домоволодіння.

Як пише "Суспільне", на місці влучання російської ракети залишилася вирва глибиною не менше 3 метрів, завширшки — не менше 10. Пошкоджено щонайменше три приватні будинки і два легкові автомобілі. Один із них був у гаражі, його кинуло на дах іншої машини.

a73dcdcfa3e1ebb6 b66f62bc71c8747a ead6db8e8a6361bf

"Я тільки встигла закрити двері і обхопити дитину, потім просто почала падати зі стелі штукатурка. Потім вийшли, у нас шифер, дошки - все на подвір'ї. Добре, що всі цілі залишилися. Я бачила, як горить два будинки на нашій вулиці", – розповіла журналістам місцева мешканка Надія.

За даними Генштабу, на Слобожанському напрямку за минулу добу ворог з мінометів та ствольної артилерії обстріляв райони населених пунктів Стріліччя, Тернова, Стариця, Огурцово та Куп'янськ. На Куп'янському напрямі ворог обороняється. Зафіксовано обстріли з танків та різнотипної артилерії по районах населених пунктів Сіньківка, Піщане та Первомайське.

Фото: В'ячеслав Мавричев/Суспільне Харків