Голова Близнюківської територіальної громади Лозівського району Геннадій Король повернувся до своїх обов'язків, до того він воював у складі 92-ї бригади. Про це він повідомив "Суспільному".

"Не вірю в символізм, але 6 грудня - у День ЗСУ - отримав наказ на звільнення, а 7 грудня - у день місцевого самоврядування - був мій перший робочий день після повернення", - розповів Геннадій Король.

За його словами, він повернувся до роботи, тому що в громаді накопичилося багато справ, які потребували його особистої участі, але він не відкидає повернення на військову службу.

"Я сказав: "Запам'ятаю вас на все життя, хто живий і кого втратили. Якщо знову піде ворог наступати, якщо підійде до Харківської області, наших міст та селищ, то це буде умова мого другого повернення до армії. Тоді я повернуся за 5 хвилин", - зазначив голова Близнюківської громади.

За його словами, його підлеглі впоралися із роботою. Через громаду пройшло багато переселенців, треба було їм надати умови. Геннадій Король додав, що пріоритети його роботи спочатку – це розробка проекту бюджету на 2023 рік, підготовка до новорічних свят. Також у громаді працюють над перейменуваннями топонімів у рамках декомунізації та дерусифікації.

Геннадія Короля було переобрано головою Близнюківської ОТГ за результатами місцевих виборів 2020 року. У 2014-2015 роках він воював в АТО, а 24 лютого 2022 року пішов воювати у підрозділі громади, який назвали "Близнюківським".

Близнюки, як і інші громади області, не залишилися осторонь, коли в Україну вторгся ворог - так, наприклад, уродженець Близнюків Владислав Зеленський захищав Маріуполь у лавах Нацгвардії, був на "Азовсталі" та потрапив у полон, де утримувався в сумнозвісному таборі Оленівка. Повернути солдата додому вдалося у середині листопада.