Харківським пенсіонерам підвищили пенсії. Заступниця начальника обласного управління Пенсійного фонду Інна Колісниченко пояснила, кому саме та наскільки:

  • люди, яким виповнилося 70 років і більше, якщо вони мають 30 років стажу (жінки) або 35 років стажу (чоловіки), - отримали 330 гривень надбавки; їхня мінімальна пенсія складає сьогодні 3000 гривень, таких пенсіонерів в області близько 130 тисяч;
  • люди, яким виповнилося 65 років, - отримали близько 130 гривень надбавки; їхня пенсія змінилася, тому що було підвищено мінімальну заробітну плату; таких пенсіонерів в регіоні приблизно 117 тисяч;
  • люди з інвалідністю та люди, які прирівняні до інвалідів війни: тепер перша група інвалідів війни отримуватиме 5025 гривень, 2 група - мінімум 4610 гривень, 3 група - 4396 гривень; пенсії перерахували для 1500 людей з інвалідністю.

Прожитковий мінімум в Україні з 1 липня складає 2508 гривень. В умовах стрімкого зростання цін після початку війни харків’яни опинилися у досить скрутній ситуації: багато людей втратили роботу або ж відчули значне скорочення доходів. З іншого боку, саме пенсіонери залишаються фактично найбільш захищеними людьми, оскільки пенсії виплачуються гарантовано і регулярно.  

За словами представниці Пенсійного фонду, наступний перерахунок буде з 1 грудня у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму для непрацездатних, пише "Суспільне".

На Харківщині загалом на обліку 700 тис. пенсіонерів, із них 42 тис. людей — це пенсіонери силових міністерств та відомств.