Мешканці Первомайського Харківської області, житло яких постраждало від ракетного удару, отримують гроші. За словами голови Харківської військової адміністрації Олега Синєгубова, незабаром 500 власників квартир нададуть сертифікати на суму 7,5 млн грн для придбання будматеріалів (середня сума – 15 тисяч гривень). Зараз місцева влада завершує формувати список отримувачів.

Губернатор також повідомив, що триває ремонт квартир. Роботи із закриття вибитих вікон у пошкоджених будинках уже завершені на 90%.

Допомогу постраждалим також планується надати в межах програми «єВідновлення». За словами Синєгубова, уже є близько 400 заявок. Як працбж ця програма – читайте тут.

Також людям видають продуктові набори - уже відправлено 3000, у разі потреби їхня кількість буде збільшена. Людям надається юридична та психологічна допомога.

Первомайський - місто в Лозівському районі приблизно за 90 кілометрів по трасі на південь від Харкова. До війни тут проживало 28,5 тис. осіб.

Удар "Іскандером" росіяни завдали по Первомайському вдень 4 липня. Постраждало 43 людини, з них 12 дітей (двом найменшим - рік і 10 місяців). Більшість постраждалих отримали поранення від розбитого скла.

Загорілося кілька автомобілів на парковці. Було пошкоджено 18 багатоповерхівок. Здебільшого у квартирах повилітали вікна та двері. Сумарно постраждали квартири, в яких проживало понад 2 000 осіб.