У Харкові 8 квітня п'яний водій на смерть збив людину і втік із місця       ДТП. Про це повідомили в поліції.

Інформація про ДТП на вулиці Москалівській надійшла правоохоронцям близько 20:20. Там водій Audi збив пішоходів і втік. Від отриманих травм 21-річний хлопець помер, його 23-річного товариша відправили до лікарні.

Менше ніж за годину поліцейські біля житлового будинку знайшли розшукуваний автомобіль, який мав механічні пошкодження. Поліцейські обійшли квартири, опитали свідків і встановили чоловіка, який імовірно скоїв наїзд. Це - 36-річний харків'янин, який був п'яний.

Чоловікові можуть повідомити про підозру за ч. 3 ст. 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп'яніння) Кримінального кодексу України. Санкція цієї частини статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

У 2023 році в ДТП у Харківській області загинуло 98 осіб. Травми дістали 672 людини. Загалом минулого року на дорогах регіону сталося 1935 аварій. З них - 95 ДТП за участю пішоходів, під час яких загинуло 26 постраждалих.

У різних ДТП загинуло 5 дітей, ще 204 дитини отримали різні тілесні ушкодження. Найбільше травмувалося дітей, коли вони перебували в транспортних засобах як пасажири (118 постраждали, 2 загинули). Також загинули 2 дитини-пішоходи, ще 49 постраждали.