Президента Володимира Зеленського просять запросити Ілона Маска до Харкова. Відповідна петиція з’явилася на офіційному сайті глави України.

"Позиція Ілона Маска щодо рішення війни шляхом визнання анексії Криму чи інших територій України - не лише його особиста думка. На жаль, на заході є люди чи групи людей, яким витрати на нашу війну не дуже потрібні. Тому він і пропонує варіанти, що посилаються на старі дані з 2012 року про настрої місцевого населення щодо приєднання до Росії.Маск впливає у світі та на заході.Він може поширювати помилкові уявлення про українців, тому пропонується йому приїхати та особисто переконатися в цьому.На жаль, війни у ​​твіттері не допоможуть, потрібна особиста присутність", - йдеться в тексті петиції.

Щоб петицію розглянув президент, вона має набрати 25 тисяч голосів за 90 днів.

Тиждень тому Ілон Маск опублікував низку твітів із припущеннями "ймовірного" закінчення війни Росії проти України. Він запропонував провести референдуми у Луганській та Донецькій областях та віддати Росії Крим, додавши, що вважає малоймовірним сценарій ядерної війни.

Багатьох обурили такі пропозиції Маска.