У Харкові повідомили про підозру 27-річному чиновнику, який вимагав 3000 доларів за встановлення кіоску на проспекті Перемоги на Олексіївці.

За даними прокуратури, головний спеціаліст сектору підприємництва та споживчого ринку адміністрації Шевченківського району вимагав хабарі у бізнесменів за видачу дозволів на встановлення МАФів.

Улітку до чиновника звернувся підприємець, який хотів встановити на проспекті Перемоги кіоск із фаст-фудом. Чиновник повідомив, що у нього є "потрібні люди", і він готовий сприяти у вирішенні цього питання, оцінивши свої "послуги" у 3000 доларів.

Чиновник встиг отримати третину хабара. Його затримали 7 вересня під час отримання другого траншу в розмірі 2000 доларів.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди). Йому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про обрання чиновнику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також встановлюються особи, причетні до злочину.