На осінній презентації Apple представили очікуваний багатьма шанувальниками Айфон 14. У ньому залишилися вдалі рішення попередньої моделі, але з'явилося досить багато нового. У цій статті, підготовленій фахівцями інтернет-магазину Stylus, ви можете ознайомитись із головними нововведеннями та змінами в лінійці.

Оновлення модельного ряду

Насамперед, варто сказати про відміну виробництва серії mini. Мабуть, вона мала надто низький попит, тому що в цій лінійці її немає і в наступних не планується. Але модельний ряд від цього не надто втратив і тепер виглядає так:

  • iPhone 14;
  •  iPhone 14 Plus;
  • iPhone 14 Pro;
  • iPhone 14 Pro Max.

Візуально всі вони максимально схожі на Айфони 13. Збереження дизайну практично ідентичним продиктовано тим, що він подобається користувачам та ергономічний на практиці. Хіба що скло "Прошок" на задній панелі тепер матове і з'явилися нові кольори корпусу.

Як змінився екран iPhone 14?

Насамперед впадає в око зміна розміру - 6,1 дюйм у базового телефону та Про, 6,7 дюймів - у Плюс та Про Макс. Оскільки екран займає практично всю передню панель (за винятком найтоншої рамки), то ігри і перегляд відеоконтенту став ще зручніше.

Як і раніше для дисплея задіяні технології OLED та Retina. Вони забезпечують високу яскравість та соковитість кольорів. Дуже тішить деталізація картинки - щільність пікселів базової моделі становить 460 пікселів на дюйм. Загалом характеристики екрана збереглися від попередньої моделі.

Найпомітнішою зміною стала відсутність чубчика у Про-моделей. Вона ставала меншою і меншою в кожній лінійці з останніх. А тепер фронтальна камера та датчик Face ID розміщені в овальному вирізі.

Що змінилося у технічному плані?

Без апгрейду основних компонентів, звісно, ​​не обійшлося. Щоб встигати за розвитком сучасного ринку, оновлення мають бути регулярними, а купертинівці вважають за краще оснащувати телефони із зазором на майбутнє. Так у лінійці iPhone 14 використовуються чіпи A15 Bionic та A16 Bionic.

Процесор A15 отримали базова модель і Плюс. Він же використовувався у топових пристроях iPhone 13. Це дозволило навіть стандартному телефону стати потужнішим, ніж була вся попередня лінійка. А в "прошках" встановлений A16 - потужніший і продуктивніший.

Збільшили й обсяг оперативної пам'яті. Тепер вона доступна у конфігураціях 6 та 8 Гб. Такий крок теж був очікуваним, оскільки для стабільної та "врівноваженої" роботи всіх компонентів потрібна більша кількість оперативної пам'яті. Без змін залишилася накопичувальна пам'ять. Проте, загалом середньостатистичним користувачам дуже рідко буває потрібно сховище більше 1 Тб.

Не багато, але збільшилася і ємність батареї. Тому на реальній практиці нові iPhone 14 будуть не менш автономні, ніж попередні. Але швидше за все вони зможуть тримати заряд ще довше.

Поліпшення камер

Оптика iPhone 14 як завжди на висоті. Якихось радикальних змін не відбулося, але помітні покращення технологій та удосконалення режимів та функцій зйомки є. Основні зміни камер такі:

  • збільшення роздільної здатності основної камери до 48 Мп (у "Прошок");
  • доступна відеозйомка 4К;
  • апгрейд зуму.

Камери й раніше видавали чудовий результат як для зйомки на телефон. Тепер взагалі складно відрізнити студійні фотографії від знімків на iPhone при гарному освітленні. Та й у сутінках якість зображення буде в рази кращою, ніж у переважної більшості інших виробників.