Будинок на Бурсацькому узвозі, 6 у Харкові зносити не будуть, повідомили в міськраді.

Представники мерії та правоохоронних органів зупинили будівельні роботи.

Начальник відділу правового забезпечення Департаменту земельних відносин Катерина Підлісна повідомила, що частковий демонтаж будівлі та будівництво - не законні. Це встановили кілька тижнів тому. За її словами, ТОВ "Лакі Траст", якому належить будівля, не має договору оренди або права власності на цю земельну ділянку, містобудівні умови та дозвільні документи на початок будівництва забудовник не отримував.

До правоохоронних органів передано матеріали для вирішення питання про відкриття кримінального провадження. У міськраді вирішується питання про подання відповідного позову до суду. У мерії повідомили, що власники будівлі на контакт із представниками міської ради не виходили і під час зупинення робіт на об'єкті не з'явилися.

Триповерхова будівля за вказаною адресою практично зруйнована. Вона - стара, була побудована 1830 року (належала капелюшнику Штейфону), але офіційно не належить до пам'яток архітектури. У Харківську обласну військову адміністрацію було направлено запит, щоб з'ясувати, чому цей будинок не внесено до відповідного реєстру.