На Харківщині “Армія відновлення” за тиждень збільшилася майже на 700 осіб. Про це повідомили у обласній військовій адміністрації.

“Армія відновлення” - це державний проект, учасники якого займаються суспільно корисними роботами: ремонтом пошкоджених будівель, прибиранням території, турботою про самотніх людей похилого віку та людей з інвалідністю. У Красноградському районі працівники "Армії відновлення" готували будівлю для розселення вимушених пересішенців.

З початку 2023 року до Армії відновлення приєдналися 1558 осіб. Лише за останній тиждень чисельність "армії" поповнилася на 671 особу. Нещодавно проект активно почав працювати у Харкові, у Старосалтівській, Біляївській, Височанській та Ольхівській громадах. Загалом проект діє вже в 47 громадах Харківської області.

Щоб стати учасником проекту, потрібно зареєструватися в центрі зайнятості та отримати статус безробітного (телефони “гарячої лінії” центру зайнятості – тут). Якщо для людини немає підходящої роботи, їй можуть запропонувати роботу в Армії відновлення. У разі відмови з боку безробітного його знімуть з обліку в центрі зайнятості. Участь в Армії відновлення не звільняє від мобілізації.

За роботу в Армії відновлення платять мінімальну зарплату - 6700 гривень (приблизно 5400 гривень брудними). Місцева влада за рахунок коштів обласного бюджету може збільшити оплату за таку роботу.