У Лозівській громаді Харківської області готуються до повернення офлайн-навчання. Про це повідомив мер Лозової Сергій Зеленський. Планують повернути не тільки школярів у класи, а й студентів в аудиторії.

Зеленський розповів про зустріч із директором Харківського автомобільно-дорожнього фахового коледжу Анатолієм Перевозником і керівником Лозівської філії Іриною Луценко. Вони обговорили відновлення навчальних корпусів і гуртожитку, які постраждали після обстрілів: там пошкоджено 387 вікон і дахи. Зараз заклад працює онлайн і навчає майже 800 студентів.

Влітку минулого року Рада оборони Харківської області дала дозвіл повернути офлайн-навчання. Основною умовою була наявність захисних споруд. Однак з'ясувалося, що в навчальних закладах у Харківській області є лише найпростіші укриття. 

Наразі в навчальних закладах Лозівської громади обладнують бомбосховища. Міський голова наголосив, що діти повернуться до класів тільки за наявності необхідних укриттів, належної безпекової ситуації та за згодою батьків.

У грудні 2023-го повідомлялося, що з нового навчального року в Лозівському та Красноградському районах можуть відкритися офлайн 24 школи. Очне навчання можуть розпочати, якщо в школах будуть укриття, побудовані відповідно до державних будівельних норм. У 10 школах побудують нові укриття, в інших - зроблять ремонти.

Наслідки обстрілів навчальних закладів