У Харкові спіймали банду "смотрящіх  за ХТЗ". За словами речника обласного управління СБУ В'ячеслава Абдули, учасники угруповання вимагали у харків'ян гроші під виглядом неіснуючих боргів. До потерпілих зловмисники застосовували психологічне та фізичне насильство: били їх, загрожували фізичною розправою над ними та їхніми родичами.

До складу організованої злочинної групи входили четверо непрацюючих громадян, кожен з яких вже був неодноразово судимий. Їхній 30-річний ватажок позиціонував себе як "смотрящій" за одним із районів Харкова.

Співробітники СБУ затримали всіх чотирьох учасників злочинної групи "на гарячому", коли ті отримували неіснуючий борг.

За інформацією голови Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергія Болвінова, банда називала себе "смотрящімі за ХТЗ", а згодом вони планували розширити свою діяльність і стати "дивлячими Салтівкою". Відомо, що четвірка шантажувала наркозалежних та їхніх родичів. У ході обшуків у них вилучено гроші, наркотики та інші речові докази.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 КК України (вимагання, вчинене організованою групою). Їм загрожує від 7 до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

У жовтні минулого року у Харкові ліквідували ще одну банду: її учасники спеціалізувалися на вимаганні грошей у бізнесу та скоєнні злочинів на замовлення. До складу входили банди 19 мешканців Харкова та області із суттєвими зв'язками у кримінальному світі. Подробиці - за посиланням.