В Ізюмі на зупинці транспорту знайшли дві міни. В Ізюмській міськраді повідомили, що вибухові пристрої виявили комунальники.

Двірники КП "Благоустрій міста Ізюма" прибирали територію біля зупинок на вулиці Шкільній. Виявивши міни, комунальники обгородили небезпечну територію та викликали спеціалістів ДСНС.

Знайдені вибухові пристрої – це так звані "пелюстки", протипіхотні фугасні міни. Ці міни можуть встановлюватися на ґрунт лише засобами дистанційного мінування. Одним із таких засобів є касети, які скидаються з літаків. У кожній касеті укладено 64 міни. Штурмовик Су-25 здатний нести до шести касет, фронтовий бомбардувальник Су-24 до семи касет. Міна спрацьовує, коли на неї наїжджає транспорт чи наступає людина. В останньому випадку, уламки вражають ноги. "Пелюстки" застосовувалися радянською армією в Афганістані та російською армією під час другої Чеченської війни.

Протипіхотні міни заборонені спеціальною міжнародною конвенцією, прийнятою 1997 року (Оттавський договір). До цього договору приєдналося понад 150 країн.