Удень 6 грудня армія РФ знову била по Козачій Лопані. Про це повідомив начальник Дергачівської міської військової адміністрації В'ячеслав Задоренко.

Через обстріли в селищі загорілося два приватні будинки. Люди не постраждали.

В облуправлінні ДСНС розповіли, що площа пожежі становила 240 кв.м. Рятувальникам довелося гасити вогонь під безперервними обстрілами.

За даними голови ХОВА Олега Синєгубова, по селищу били авіабомбами. Пошкоджено також будівлю підприємства, будівлю вокзалу.

Козачу Лопань росіяни обстріляли і днем раніше, 5 грудня. У селищі зруйновано будівлю амбулаторії, постраждали машини медиків. Обстрілом пошкоджено газопровід і лінії електропередач.

Через постійні обстріли місцева влада закликає жителів Козачої Лопані евакуюватися - хоча б на зиму. В'ячеслав Задоренко зазначив, що Дергачівська міськрада допоможе охочим виїхати і розміститися на території обласних санаторіїв.

Загалом за минулу добу під російськими обстрілами опинилися понад 20 населених пунктів Чугуївського, Харківського, Ізюмського, Куп'янського районів області. Крім Козачої Лопані, авіаударів ворог завдав по Іванівці, Синьківці та Піщаному Куп'янського району. На Куп'янському напрямку ЗСУ відбили 6 російських атак в околицях Синьківки.