Чугуївський районний суд визнав винним у виправданні та запереченні російської агресії колишнього учасника АТО, голову Спілки ветеранів АТО у Вовчанську. Йдеться про Сергія Красовського, повідомляє Харківський антикорупційний центр з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

З матеріалів справи відомо, що Красовський жив у Вовчанську, а коли на початку війни місто опинилося в окупації, надав російським військовим дані про місцевих ветеранів АТО.

У квітні 2022 року він дав інтерв'ю російським ЗМІ, в якому заявив, що ЗСУ повинні скласти зброю. Крім того, він звинуватив українських захисників в обстрілах цивільних об'єктів під час АТО на Донбасі і говорив, що не бачив там жодного російського військового.

"Не вірте розмовам про те, що Росія веде вогонь. Стріляли ми за наказом наших командирів. Влучали в мирні будинки, школи, дитсадки, гинули невинні люди. Снаряди просто летіли незрозуміло куди. Хлопці, кидайте це все, йдіть додому і будьте зі своїми дружинами", - говорив Красовський, його цитує Центр стратегічних комунікацій ЗСУ.

На суді чоловік визнав свою провину, розкаявся і повідомив, що боявся за своє життя і сім'ю, оскільки йому погрожували. Відомо, що Красовський - опікун трьох дітей, мати яких позбавлена батьківських прав.

Суд визнав Сергія Красовського винним у запереченні збройної агресії Росії проти України і засудив до п'яти років в'язниці, але замінив термін на умовний - три роки.