Екскандидат у мери Харкова дістав підозру в поширенні комуністичної символіки, запереченні збройної агресії РФ та окупації частини України. Про це повідомили в обласній прокуратурі.

Ідеться про Олександра Кондрусика, який відомий у соцмережах під псевдонімом "Саша Псих". У 2021 році він був кандидатом у мери Харкова, але незадовго до голосування зняв свою кандидатуру і став довіреною особою ще одного кандидата - Віктора Величка з Куп'янська.

Встановлено, що Кондрусик на своїй сторінці у Facebook писав про "великую Россию, Богом поцелованную". Торкаючись теми трагедії в Бучі, він заявив, що "Голливуд рыдает в сторонке, ибо такой фантастики он не додумался бы снять никогда. Те, кто поверил в эту туфту, - сочувствую вам".

Про Маріуполь він написав так:

"Выскажу предположение, что есть в подземельях этой Азовстали что-то такое, какая-то тайна, узнав которую весь мир содрогнется. У меня вариантов не очень много, но я поделюсь ими: 1. химическое оружие. Много. 2. Биологическое оружие. Много. 3. Ядерное оружие. Много".

Крім того, харків'янин публікував висловлювання, що дискредитують президента України та державну владу, а також звинувачував ЗСУ в обстрілах українських міст.

У березні 2022 року чоловік утік до РФ, де й залишається. Вирішується питання про оголошення його в розшук. Йому заочно повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 436-1, ч. 2 ст. 436-1, ч. 2 ст. 436-2 і ч. 3 ст. 436-2 КК України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна або без.