Щонайменше десять українських регіонів допомагають Харківській області. Про це повідомили у прес-службі ХОВА.

Одеська та Полтавська області підтримали фінансово, планує таку ж допомогу Івано-Франківщина. Дніпропетровська, Житомирська, Кіровоградська, Рівненська, Черкаська, Тернопільська, Закарпатська області передають будівельні матеріали. 

Ізюм уже отримав від Днепропетровщини партію цегли. Кіровоградська область відправила для Балаклії, Дергачів і Чугуєва OSB- плити, брус, плівку, гідробар'єр та інше. 

Рівненська область виробляє віконні блоки для Малої Рогані та вже відправила 2 вагони з будматеріалами, які розподіляють між постраждалими населеними населеними пунктами Харківщини. 

У Лозовій, Чугуєві та Балаклії також отримали допомогу від Черкаської області. 

Вже сформована і незабаром буде відправлена на Харківщину допомога від Закарпатської та Тернопільської областей.

Про руйнування, які на Харківщині залишила Росія, знають не лише в Україні, а й за кордоном. Наприклад, Франція та Чехія вирішили допомогти нам мостами, адже без них неможливо налагодити нормальне життя на звільнених територіях. Людям там потрібні продукти, ліки, готівка, теплі речі. Ці тимчасові конструкції пізніше замінять на постійні, але вже зараз вони допоможуть побудувати логістику гуманітарних вантажів, де це необхідно.

Червоний хрест виділить мешканцям Харківської області гроші на ремонт будинків, розбитих війною. Сума кожної виплати складе 25 тис. гривень, і вже складено список із 3 030 будинків, які потребують ремонту. Згодом список планується розширити до 10 тисяч отримувачів.