На площі Свободи планують відновити намет "Все для перемоги", який постраждав після ракетних ударів по центру Харкова. Про це "Суспільному" повідомив координатор намету Борис Редін.

За його словами, намет був пошкоджений після ракетних ударів, які були завдані центром Харкова 1, 3 березня і 28 серпня.

"Побило дах, металоконструкції. Уламок пробив навіть підлогу. Треба стіни ставити, дах ремонтувати", - розповів Борис Редін.

Для відновлення стін та підлоги намету зараз збирають гроші. За попередніми підрахунками, для його реконструкції потрібно близько 10 тисяч гривень. Крім того, на стіні намету планується зобразити патріотичний мурал – для цього мають намір оголосити конкурс на найкращий ескіз.

Незважаючи на ракетні удари, переносити намет із площі Свободи не планують. Борис Редін пояснює це тим, що в Харкові немає безпечних місць, і "прилетіти" може будь-куди в будь-який момент.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Намет "Все для перемоги" волонтери встановили на площі Свободи після початку бойових дій на Донбасі у 2014 році. У березні 2022 року після авіаудару біля будівлі Харківської обласної держадміністрації намет отримав перші пошкодження, а після двох ударів, які ввечері 28 серпня РФ знову завдав біля будівлі ХОДА, - ще кілька.