У Харкові та області дозволили проводити концерти, вистави та інші масові заходи: заборона, яка діяла раніше, - скасована. Відповідне рішення ухвалили 7 липня на засіданні Ради оборони, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Губернатор наголосив, що масові заходи можна буде проводити тільки в приміщеннях, які відповідають нормам безпеки, - зокрема, у будівлях з обладнаними укриттями. Карту укриттів Харкова можна подивитися тут.

Синєгубов додав, що заборона на проведення заходів просто неба, де кількість учасників - понад 50 осіб, залишається чинною.

Рішення про заборону масових заходів, зокрема концертів і вистав, де кількість глядачів більша за 50 осіб, було ухвалено на початку квітня. Тоді обмеження пояснили високою загрозою ракетних ударів по місту. Передбачалося, що заборона триватиме до закінчення воєнного стану.

До списку місць, дозволених для проведення заходів, включили 16 об'єктів. У самому Харкові до нього потрапили лише кілька - це "ЄрміловЦентр", мала зала оперного театру, розташована в напівцокольному приміщенні, а також станції метрополітену і підземні паркінги.