У Харкові викрили 27-річну жінку, яка вкрала у волонтера продуктів на суму 150 тисяч гривень та привласнила собі. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, харків'янка отримала від волонтера продукти, щоб приготувати їжу як гуманітарну допомогу для мешканців будинку в Холодногірському районі Харкова, який постраждав від ракетного удару.

"Жінка увійшла в довіру до волонтера та розповіла, що організує для мешканців цього будинку, де, за її словами, проживає 200 осіб, видачу гарячих страв, а їжу приготує у спеціально обладнаних приміщеннях у підвалі будинку, яких ніколи не існувало", - розповіли у прокуратурі. .

Отримавши продукти від волонтера, підозрювана вдала, що нібито допомагає городянам. Вона сфотографувала своїх родичів на кухні для фейкового фотозвіту, який відправила волонтеру, а насправді ж усі продукти на суму майже на 150 тис. гривень залишила собі.

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури харків'янці повідомлено про підозру за фактом шахрайства, що завдало значної шкоди потерпілому (ч. 2 ст. 190 КК України).

Досудове розслідування продовжується.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, у Харкові спіймали охоронця, який крав гуманітарку. Чоловік, який працював охоронцем складських приміщень, де зберігалася гуманітарна допомога, викрав продукти харчування та товари для дітей. та збирався продавати вкрадене, але його затримали.