Харків'яни просять відремонтувати дорогу на Салтівці. На сайті міськради з’явилася відповідна петиція.

Її автор пише, що мешканцям вул. Солідарності та пров. Шевченківського (це район станції метро "Ак. Павлова") складно дістатися своїх будинків на машинах, оскільки асфальт на цих вулицях - у поганому стані. Внаслідок таких поїздок машини часто ламаються.

Щоб міськрада розглянула петицію, вона має набрати 5 тис. підписів за 90 днів.

Це вже п'ята подібна петиція: починаючи з 2016 року місцеві жителі постійно звертаються до Харківської міськради з проханням розпочати ремонт дороги на вул. Солідарності:

На першу петицію у 2016 році відповів мер Харкова Геннадій Кернес: у відповіді було сказано, що "роботи з ремонту проїжджої частини дороги включені до переліку робіт з поточного ремонту вулично-дорожньої мережі міста і будуть виконані у II півріччі 2016 року".

Але вже через рік з'явилася нова петиція, в якій йшлося про те, що "після осінньо-зимового періоду експлуатації 2016-2017 рр., а також у зв'язку з інтенсивним пересуванням великовантажного транспорту асфальтобетонне покриття зазначеної дороги знаходиться в незадовільному стані". Проте до списку вулиць, де має проводитись ремонт, вулиця Солідарності не увійшла; у наступні роки її також не ремонтували.

У 2021 році мерія у відповіді на чергову петицію зазначила, що "питання проведення ремонтних робіт знаходиться на контролі і вирішуватиметься після розробки, а також затвердження проектно-кошторисної документації".