Силовики затримали корегувальницю, яка навела удар на харківський завод. Про це повідомив речник облуправління СБУ Владислав Абдула.

Встановлено, що співробітниця заводу - 43-річна мешканка села Довжик - ще до війни їздила до Москви, де була завербована російськими спецслужбами. Після вторгнення РФ в Україну на жінку вийшов представник ФСБ і поставив завдання передавати йому локації ЗСУ та критичної інфраструктури в Харкові.

Для передачі координат об'єктів жінка робила біля них селфі, а потім надсилала фото своєму куратору, після чого одразу видаляла знімки з телефону. Для конспірації вона постійно змінювала гаджети.

Саме за переданими навідницею координатами влітку 2022 року росіяни завдали ракетного удару по виробничих цехах заводу енергетичної галузі України.

Щоб замаскувати співпрацю з росіянами, жінка активно публікувала в соцмережах коментарі, в яких критикувала військово-політичне керівництво РФ.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю під час виконання нею чергового розвідзавдання. Жінці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 КК України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух і розташування підрозділів ЗСУ). Їй загрожує до 12 років позбавлення волі. Наразі фігурантка перебуває під вартою.