Суд засудив до 11 років позбавлення волі інформаторку росіян, яка наводила російські ракети на Харків. Про це повідомив речник облуправління СБУ Владислав Абдула.

За попередніми даними, йдеться про Дар'ю Кригіну, яка навчалася в Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого. Родом вона з Антрацита Луганської області, звідки й переїхала до Харкова.

Встановлено, що 29-річна дівчина з початком російського вторгнення почала співпрацювати з представниками спецслужб РФ і передавала їм координати об'єктів військової та критичної інфраструктури міста, місця дислокації підрозділів ЗСУ та Нацгвардії. За її наводкою росіяни завдавали ракетних ударів по житлових масивах, медустановах і торгових центрах Харкова.

Жінку затримали у квітні 2022 року. Під час обшуків у неї знайшли російські рублі та мобільний телефон із доказами роботи на РФ.

Суд визнав фігурантку винною за ч. 3 ст. 114-2 КК України (несанкціоноване розповсюдження інформації щодо напряму, переміщення зброї, озброєння та боєприпасів до України, руху, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану).