У Харківській області знайшли схованку окупантів, де було понад 10 тонн російських боєприпасів, а також зенітка. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Схрон росіяни обладнали в лісосмузі на території Великобурлуцького району (укрупнений Куп'янський район). У схованці були протитанкові гранати, різні міни, гранатомети, осколково-фугасні заряди, ящики з патронами різного калібру, касетні боєприпаси. Загальна вага знайденої зброї - понад 10 тонн. Крім того, росіяни залишили в лісосмузі ще й протитанкову керовану ракету та зенітну установку "ЗУ-23".

За оперативною інформацією зброя належала мотострілецькому полку 11-го армійського корпусу берегових військ РФ.

Усю зброю готують для передачі одній із бригад ЗСУ. Українські захисники кажуть: символічно, що зброя, з якою окупанти прийшли на нашу землю, буде використана проти них самих.

Це не перша схованка, вміст якої окупанти не встигли взяти з собою, коли тікали з Харківської області під час контрнаступу ЗСУ восени 2022 року. У травні 2023 року склад із російськими реактивними снарядами знайшли в Чугуївському районі. За даними розвідки, росіяни, відступаючи, кинули в Харківській області також 200 одиниць військової техніки.