У Куп’янську російським обстрілом зруйнований вокзал. За даними облуправління ДСНС, РФ нанесла удар по місту вранці 5 березня. Після прильоту сталася пожежа на площі  50 кв.м. Її ліквідували о 08:45. За попередніми даними, постраждалих немає.

Будинок вокзалу в Куп'янську розташований у центрі міста і є одним із його символів. Це культурна спадщина, створена наприкінці XIX століття, коли Куп'янськ став важливим залізничним вузлом.

Будівля вокзалу була побудована в стилі модерн (арт-нуво) і відрізняється оригінальним дизайном, фасадною обробкою та унікальною архітектурою. Це одноповерхова будівля, що спочатку мала широкий вестибюль з високими стелями та колонами, а також невеликі приміщення для очікування пасажирів та роботи співробітників вокзалу.

У 1950-і роки будівля вокзалу була перебудована і розширена, щоб адаптуватися до потоку пасажирів, що збільшувався.

3 4 6
Протягом минулої доби Куп’янськ був обстріляний неодноразово. Вчора після 23:00 ворожими обстрілами там було зруйновано щонайменше 5 житлових будинків і господарчі споруди, сталися пожежі. Через влучання снаряда в житловий будинок загинув 65-річний чоловік.

Крім того, пошкоджені будівлі освітнього закладу та пологовий будинок.

У поліції повідомили, що також минулої доби росіяни здійснили численні обстріли з танків та артилерії по цивільним об’єктам смт Дворічна.

Куп’янськ та Дворічна близько півроку перебували в окупації і були звільнені в результаті Харківської контрнаступальної операції у вересні 2022 року. З того часу ці населені пункти опинилися фактично на лінії фронту і постійно обстрілюються. Ситуація настільки напружена, що влада оголосила обов’язкову евакуацію: у  Куп’янську вона стосується лише дітей та маломобільних громадян, а у Дворічній – усього населення.