Армія РФ кілька тижнів використовує під Куп'янськом свої резерви. Про це в ефірі національного телемарафону повідомила прессекретарка 14-ї окремої механізованої бригади ім. князя Романа Великого Надія Замрига.

За її словами, на Куп'янський напрямок РФ стягнула колишніх зеків, які в жовтні підписали контракти на проходження служби.

Надія Замрига розповіла, що останнім часом тактика росіян на Куп'янському напрямку змінилася: якщо два місяці тому російські війська атакували виключно живою силою, то тепер армія РФ більше застосовує важку техніку, зокрема, танки і БМП. Атаки росіян стримують і відбивають бійці ЗСУ. За останній місяць Силам оборони вдалося вразити понад 40 одиниць техніки російської техніки та знищити кілька сотень військовослужбовців РФ.

Голова ХОВА Олег Синєгубов розповів, що за минулу добу на Куп'янському напрямку ЗСУ відбили 8 атак росіян у районі села Синьківка. Також за добу армія РФ обстріляла з мінометів і артилерії близько 15 населених пунктів Харківської області:

  • Гранів Харківського району,
  • Бударки Чугуївського району,
  • Фіголовку, Іванівку, Кислівку, Табаївку, Крохмальне, Берестове, Чугунівку Куп'янського району та інші.

Днями Синєгубов заявив, що в самому Куп'янську можуть побудувати фортифікаційні споруди - для посилення захисту від росіян. Оборонні укріплення можуть бути побудовані в житлових масивах міста, тоді цивільним рекомендуватимуть евакуюватися, але рішення про це ще не ухвалено.