У Харкові відкрилося ще кілька супермаркетів. Про це повідомили у прес-службі мерії.

Так, у вересні відновили роботу:

  • чотири супермаркети "АТБ";
  • п'ятнадцять магазинів "Посад";
  • три магазини "Кулиничі";
  • шість магазинів "Салтівський м'ясокомбінат";
  • сімнадцять магазинів "Кісет".

За інформацією мерії, зараз у місті працює 73% магазинів від довоєнного часу.

Також запрацювали сім аптек мережі "9-1-1" та три - КП "Муніципальна аптека".

Продовжують свою роботу шість магазинів електроніки Comfy і чотири "Ельдорадо", 43 магазини косметики Eva" і 25 "Prostor", 50 магазинів товарів для дому Smilemarket. Для покупців відкрито зоомагазини різних мереж: "Шиншилка", Master Zoo, "Зооточка", EuroZoo, Vetastar.

У перші дні повномасштабного вторгнення РФ у Харкові не працювали майже всі магазини, а ті, що не припинили роботу, закривалися близько 12.00. Люди з самого ранку, приблизно з 6 години, коли закінчувалася комендантська година, вишиковувалися у величезні черги за продуктами. У паніці люди скуповували все, полки в деяких відділах були абсолютно порожні, а каси приймали лише готівку. Із аптеками була схожа ситуація.

Але так було недовго. Вже у середині березня ситуація стабілізувалася. Незважаючи на російські обстріли, у місто завозились продукти, працювали місцеві хлібозаводи. Все необхідне можна було купити не лише у великих мережевих маркетах, а й у магазинчиках біля будинку. Для зручності харків'ян навіть було створено онлайн-карту з працюючими АЗС, аптеками та магазинами.

Тепер Харків живе на повну силу, наскільки це можливо за нинішніх умов. Тут можна записатися в салон краси на будь-яку процедуру, відвідати стоматолога, заправити авто без черги, а у вихідні - переглянути кіно на паркінгу ТРЦ Nikolsky. З продуктами та ліками проблем немає.