Силовики викрили харків'янина, який у соцмережах закликав РФ відкрити другий фронт. Про це повідомив речник облуправління СБУ Владислав Абдула.

Встановлено, що 57-річний чоловік у забороненій в Україні соцмережі "Одноклассники", а також на своїй сторінці у Facebook публікував матеріали, в яких йшлося про те, що "Україна стала розсадником міжнародного тероризму", а чинна влада "знищує власне населення та обстрілює українські міста".

З'ясувалося, що пропагандист раніше працював в одному з харківських театрів, звідки його звільнили за підтримку ідей "русского мира" і проросійські настрої.

Під час обшуку вдома у фігуранта знайшли телефон, у якому зберігалася російська пропаганда, а також друковані видання з нацистською та комуністичною символікою.

Харків'янину повідомили про підозру за ч. 1, ч. 2 ст. 436-1 (публічне використання символіки комуністичного, тоталітарних режимів) і ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України). Йому загрожує до 10 років позбавлення волі. Розслідування триває.