У Харківському національному аерокосмічному університеті ім. Жуковського призначено в.о. ректора, повідомили у виші. Керівником університету став Віталій Зайцев. 

У виші зазначили, що у Віталія Зайцева великий досвід у галузі авіації та космонавтики.

Новому керівнику вишу 51 рік. Він доктор технічних наук, професор. У 1994-му закінчив літакобудівний факультет Харківського авіаційного інституту, пізніше відучився там же в аспірантурі. Працював на різних посадах у ХАІ, був проректором із науково-педагогічної роботи. Також був ректором приватного вишу - "Харківського технологічного університету "Шаг". Віталій Зайцев є співавтором 7 патентів України та 3 свідоцтв авторського права на комп'ютерні програми.

З 2018 року ректором ХАІ був Микола Нечипорук. Нові вибори були призначені на травень 2023 року. Але потім їх перенесли на червень 2023-го. Потім червневі вибори скасували. Про нову дату проведення виборів інформації поки немає.

В.о. ректора вишу було призначено наказом міністра освіти і науки Оксена Лісового. У наказі зазначено, що виконувачем обов'язків Зайцев буде до проведення нових виборів, але не пізніше, ніж до 4 березня 2024 року.