Командир відділення 350-го мотострілкового полку з Санкт-Петербурга Артем Головін здався в полон ЗСУ після невдалого штурму Синьківки. Про це повідомляє командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

За словами полоненого, раніше він працював в енергетичній сфері та мав бронь, але вона не стала на заваді для мобілізації. 23 жовтня 2022 року до нього додому прийшли співробітники військомата та поліції і вручили повістку. Вже 25 жовтня Головіна мобілізували.

Росіянину пообіцяли, що він буде охороняти кордон, склади та мости. Спочатку чоловік перебув у теробороні, а у листопаді його відправили штурмувати Синьківку, що на Купянському фронті. Була поставлена задача - протриматися у Синьківці 3-4 дні.

Російський солдат розповідає, що командування не виділило йому та його підрозділу ані боєкомплектів, ані їжі, ані води: солдати пили дощову воду або топили сніг. Після великих втрат солдати РФ зробили запит на відступ з позицій, але їм заборонили відходити. В ефірі по рації командир насміхався над штурмовиками та радив зберігатися, а потім зв'язок обірвався зовсім. На шостий день ЗСУ пішли на штурм і запропонували солдатам армії РФ здатися – вони погодилися.

Головін також розповів, що РФ несе великі втрати на полі бою. За його словами, він зрозумів, що прийшов воювати на чужу землю, де немає фашистів та найомників. Своїм побратимам він радить закінчувати несправедливу війну.

Синьківка розташована за 9 кілометрів на північний схід від Куп'янська. До війни тут проживало понад 300 осіб. Через активні бойові дії із Синьківки виїхали всі мешканці. Сьогодні це село - сіра зонаОстанні шість місяців росіяни намагаються захопити Синьківку. Це село їм потрібно, щоб здійснити головне завдання - захопити Куп’янськ-Вузловий.