На Харківщині на території храму вбили собаку. Про це повідомили у поліції.

2 грудня до поліції надійшло повідомлення від священика про те, що на території Свято-Успенського храму в Барвінково невідомі вбили собаку. Тварина жила біля церкви. Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами. Поліцейські проводять слідчо-оперативні заходи щодо встановлення особи, причетної до скоєння злочину.

З 8 листопада 2021 року в Україні посилили відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Згідно з документом, за жорстоке поводження з тваринами з 14 років людину можна притягнути до адміністративної, а з 16 років – до кримінальної відповідальності. Постраждалу тварину, якщо вона вижила, конфісковуватимуть, а її власника - позбавлятимуть прав на утримання тварин на п'ять років. Злочинцям загрожує від одного до трьох років позбавлення волі, в окремих випадках – від п'яти до восьми.

Крім того, за пропаганду жорстокого поводження з тваринами може загрожувати обмеження волі від 1 до 3 років або позбавлення волі від 2 до 3 років із конфіскацією тварини.