Росіяни під час окупації села Волохів Яр біля Балаклії розбили пам'ятник Мирославу Мислі. Мирослав - ветеран АТО, колишній студент Каразінського університету.

Фото пам'ятника опублікувала депутат Харківської обласної ради Галина Куц. Село Волохів Яр, яке було окуповане з лютого, було рідним селом Мирослава.

"Росіяни глумляться над пам'яттю справжніх Героїв України", - написала Куц.

Харківська обласна організація ВО "Свобода" разом з Харківським осередком ВГО "Сокіл" оголосила про початок збору коштів на відновлення пам'ятника на могилі Мирослава Мисли.

Мирослав Мисла - боєць 93 - ї окремої механізованої Харківської бригади - загинув 2 жовтня 2016 року на Східному фронті біля села Кримське в Луганській області в результаті мінометного обстрілу з боку бойовиків "ЛНР".

Мирослав народився на Закарпатті, вивчав історію в Харківському національному університеті ім. Каразіна. Був одним з активних представників молодіжного патріотичного середовища в Харкові, учасником Майдану в Києві. Прочитав багато лекцій на історичну націоналістичну тематику.

З вересня 2014 року захищав Україну. Воював у Пісках, Донецькому аеропорту. Служив командиром взводу штурмової роти "Карпатська Січ" 93 ОМБР ЗСУ.

У 2021 році вулицю в місті Хуст на Закарпатті назвали на честь Мирослава Мисли.

Окупанти знищують не тільки надгробні пам'ятники. Так, в Ізюмі їх обстріли пошкодили древніх половецьких баб - пам'ятнку історії, в Куп'янську - знищили старовинну церкву, а в Чугуївському районі перетворили школу на звалище - після звільнення працівники прокуратури знайшли в ній сліди перебування "визволителів": бруд, боєприпаси, залишки російських сухпайків і пляшки з-під алкоголю.