У Харкові знайшли тіло поліцейського, у чоловіка була вогнепальна рана голови. Про це повідомили в прокуратурі.

Тіло виявили сьогодні, 3 липня, близько 6.40 години в Немишлянському районі Харкова біля одного з будинків. Біля тіла знаходився табельний пістолет поліцейського.

Загиблий був співробітником одного з районних відділів поліції в Харківській області. За попередньою версією, сталося самогубство.

Для перевірки обставин справи розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) з позначкою (самогубство). Інших подробиць поки не повідомляють, новина може доповнюватися.

Серед причин самогубств співробітників правоохоронних органів фахівці найчастіше називають:

► Стресову роботу. Поліцейська робота може бути вкрай стресовою через високий рівень відповідальності, часті конфліктні ситуації, присутність насильства і травматичних подій. Накопичення стресу з часом може призвести до емоційного та психологічного виснаження.

► Травматичні події. Співробітники поліції часто стикаються з травматичними подіями, такими як насильство, аварії, злочини і втрата колег.

► Робота в небезпечних умовах. Співробітники поліції часто працюють у небезпечних і ворожих середовищах, де їхні життя постійно перебувають під загрозою. Це може викликати постійне відчуття тривоги, напруження і страх.

► Професійне вигорання.

► Особисті проблеми. Як і в будь-якій професії, співробітники поліції також можуть стикатися з особистими проблемами, такими як сімейні конфлікти, розлучення, фінансові труднощі, проблеми зі здоров'ям і депресія. Ці проблеми можуть посилитися через стрес і вимоги, пов'язані з роботою поліції.