Учитель історії Олег Михайльов під час окупації села Артемівка в Харківській області привів свою доньку на перший дзвоник у вишиванці. Загалом у Олега четверо дітей. Як багатодітна сім'я пережила окупацію розповіло видання "Суспільне".

До війни в Олега Міхальова була дружина - Анастасія. Подружжя виховувало двох рідних дітей, ще двох, племінників дружини, взяли під опіку. За три місяці до початку повномасштабного вторгнення Анастасія померла від коронавірусу.

Олег Михайльов згадує, що перші російські танки заїхали в Артемівку 24 лютого 2022 року приблизно о 4-й годині. Танки зупинилися посередині села для дозаправки. Гуркіт стояв на все село дві з половиною години.

Потім російські військові поїхали і більше двох тижнів не з'являлися. 12-го березня вони зайшли в село вдруге. Приблизно 150 осіб приїхали на чотирьох великих автобусах. Військові повідомили, що вони з "ДНР" і "ЛНР". 

З приходом російських військових пропала електрика, рятувала піч, яка обігрівала, і на якій Олег готував їжу.

У вересні 2022 року донька Олега Карина пішла до першого класу. Перший дзвоник святкували підпільно на подвір'ї вчительки школи. Свою першокласницю Олег одягнув у вишиванку, яку позичив у знайомих. Зверху одягли кофту, щоб російські військові не побачили вишиванку. Святкування першого дзвоника 2022 року Олег називає партизанською акцією. 

"Коли діти прийшли у вишиванках, наші вчительки плакали, директорка плакала. Усі переживали, що так ми починаємо перше вересня, і я навіть не міг уявити, що моя дитина буде йти так до школи. Я думав, що в моєї доньки буде найкраще перше вересня, що вона буде з дзвіночком тощо", - розповідає Олег.

У вересні 2022 року ЗСУ звільнили Артемівку. Родина Михайльових зустрічала українських військових. В Олега зберігаються шеврони, які військові подарували його доньці Карині.

Карина співала військовим "Червону калину". Деякі військові плакали. 

Наразі Олег планує завершити ремонт у своєму будинку, але в майбутньому хотів би переїхати разом із дітьми в місто.