Деякі мешканці будинку на вул. Бакуліна, пошкодженого російською ракетою, ночували в університеті радіоелектроніки. Росіяни обстріляли центр Харкова 2 січня, і одна з ракет вдарила біля цього будинку, пише "Суспільне".

Того дня було зафіксовано кілька прильотів у Шевченківському районі: на проспекті Незалежності, вулицях Бакуліна та Новгородській. Постраждали десятки будинків. Росіяни били по Харкову ракетами типу "Іскандер-М": її уламки виявили фахівці.

Харків'янка Неоніла Степанова мешкала в будинку на Бакуліна разом із сином і невісткою. Після прильоту російської ракети жінка вирушила ночувати до розташованого поруч університету радіоелектроніки. Харків'янку прихистили в підвалі вишу, де обладнано укриття, і нагодували. 

Сьогодні над розчищенням території та консервацією будинку разом із комунальниками працюють понад 40 волонтерів. 

Ударна хвиля вибила понад 200 вікон будинку. Крім того, у ньому неможливо відновити комунікації, каже заступник міського голови Віталій Мірошник. Також у будівлі повністю зруйновано дах.

За словами Віталія Мірошника, комунальники мають максимально законсервувати будинок, щоб зберегти його конструкції та майно мешканців.