Прокуратура передала до суду справу стосовно чоловіка, який мало не спалив односельців на очах маленьких дітей. Про це повідомили у обласній прокуратурі.

Як повідомили прокурори, у квітні у с. Руська Лозова, коли населений пункт окупували російські військові, 30-річний чоловік ледь не вбив своїх сусідів. Він разом з іншими односельцями ховався від обстрілів окупантів у підвалі будинку, але жити мирно не захотів.

Увечері дві жінки готували смажену картоплю своїм дітям. Чоловік зайшов до їхньої кімнати у підвалі і почав кричати, що йому не подобається запах їжі. Під час сварки він схопив каністру з бензином та облив жінок. Паливо також потрапило і на інших людей, що стояли поруч. І все це він робив на очах маленьких дітей. На крики прибігли люди і зупинили зловмисника, коли він уже був готовий кинути в жінок запалений сірник. Сусіди зупинили його та вивели на вулицю. Чоловік, злякавшись відповідальності, одразу втік, але згодом його знайшли правоохоронці. Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Перевіряється факт причетності чоловіка до співпраці з окупантами. До Дергачівського районного суду Харківської області направлено обвинувальний акт за фактом замаху на умисне вбивство кількох осіб (ч. 3 ст. 15 п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України).

У прокуратурі назвали цей вчинок "втратою людяності", що лише доводить: війна оголює як найкращі, так і найгірші сторони людей. Віце-спікер Верховної Ради Олена Кондратюк, днями, під час виступу на шостому Українському жіночому конгресі заявила, що Україна має домогтися покарання всіх військових злочинців, але при цьому не забувати робити світ краще. Кондратюк наголосила, що найбільші цінності під час війни – це повага, взаємодопомога, людяність, оптимізм та сила.