З понеділка, 5 грудня, температура у місті та області може опуститися до 12 градусів морозу. Про це повідомив синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Ігор Кібальчич, пише "Суспільне".

З понеділка синоптики прогнозують похолодання без опадів.

5 грудня: Мінлива хмарність. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря: вночі -7...-12° морозу, вдень - 2..-7° морозу.

5 грудня вшановується пам'ять святого Прокопія. Цього дня заглядали в пташині гнізда: якщо в них багато пуху, сухої трави і соломи - пернаті передчувають холодну зиму.

6 грудня: мінлива хмарність. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря: вночі -7...-12° морозу, вдень -2..-7° нижче нуля.

Прогноз Sinoptik.ua більш "оптимістичний" для харків'ян. У понеділок та вівторок обіцяють морозну, але сонячну погоду. Вдень: -4..-5 градусів морозу, вночі - до -9 нижче за нуль. Наші пращури звернули увагу на те, що якщо 6 грудня мрячить сніг і приходить вітер із півночі, то за півроку - 6 червня - буде мрячити дощ і прийде північний вітер. У цей час селяни святкували становлення санного шляху по снігу і по льоду.