Російське командування стягнуло на Куп'янсько-Лиманський напрямок ще 5000 солдатів, повідомив в ефірі національного телемарафону начальник прес-служби Східного угруповання ЗСУ Ілля Євлаш.

Росіяни наростили чисельність 25-ї армії, яка займає позиції на захід від і на південь від Кремінної в Луганській області, недалеко від кордону з Харківською областю в районі Борової. Якщо раніше, за даними Євлаша, армія налічувала 12 тисяч осіб, то тепер - 17 тисяч. 

Євлаш повідомив, що ці військовослужбовці були набрані за контрактом, тобто переведені з інших підрозділів. 

Військовий фахівець додав, що російські війська зазнали великих втрат в артилерії та відтягнули свої артилерійські підрозділи на граничну дистанцію, щоб убезпечити від ураження українськими БПЛА та розрахунками контрбатарейної боротьби. Але росіяни активно використовують авіацію.

Куп'янський район був окупований на початку повномасштабного вторгнення і звільнений ЗСУ у вересні 2022 року в ході Харківського контрнаступу. Під окупацією залишилися 29 населених пунктів на сході району. У середині літа 2023 року ситуація на Куп'янському напрямку загострилася. Російське командування сконцентрувало на цій ділянці фронту до 110 тис. солдатів і значну кількість військової техніки. За оцінками Міноборони, російські війська намагалися відновити втрачені позиції в Харківській області та відтягнути сили ЗСУ з інших напрямків. Битви велися за 8-10 кілометрів на схід від Куп'янська. Але домогтися успіхів у Куп'янському районі військам РФ не вдалося: всі їхні атаки відбиваються ЗСУ.